Japon balığı neden birbirini kovalarPin

Japon Balığı Neden Birbirini Kovalar?

Bu yazımızda Japon balığı neden birbirini kovalar sorunun cevabını veriyoruz. Agresif davranışların önüne geçebilmek için neler yapmanız gerekiyor, akvaryum balıkları birbirini yer mi? gibi sorularınızı yanıtlıyoruz.

Doğal ortamlarında da birbirini kovalayabilen japon balıkları bunu çeşitli sebeplerle yapabilir. Bunlar çiftleşme isteği, bölgesini koruma, oyun amaçlı veya birkaç sebepten olabilir.

Önemli olan onların ihtiyacını karşılayan, yeterince büyük ve temiz bir akvaryum sağlayabilmektir. Ana konuya ek olara bir japon balığı kaç litre suda yaşar? sorusunu da cevapladık.

Japon Balıkları Neden Birbirini Kovalar?

Birbirini kovalayan japon balıklarıPin

Japon balığı saldırgan bir akvaryum balığı değildir. Ancak, bazen bir veya birkaç japon balığı birbirini kovalar ve bu durum çeşitli yaralanmalara yol açabilir. Bunu önlemek için önce kovalamanın sebebini bilmek gereklidir.

Japon balıkları neden birbirini kovalar:

  1. Çiftleşme isteği: Erkek japon balığı, yeterli olğunluğa ulaştığında ve şartlar uygun olduğunda çiftleşmek isteyebilir. Bu sebeple dişi japon balığı erkekler tarafından kovalanır.
  2. Bölge hakimiyeti: Her ne kadar uysal balıklar olsalar da japon balıkları da diğer akvaryum balıkları kadar bölgecidir. Kendine ait bir bölge belirleyip o alana yaklaşan balıklara “burası benim yerim” mesajını vermek için diğer japon balıklarını kovalayabilir.
  3. Oyun amaçlı: Akvaryum yeterli hacme ve uygun şartlara sahipse, her balık için geniş bir ortam birbirlerini oyun amaçlı kovalayabilirler.
  4. Yiyecek rekabeti: Japon balığı yavaş hareket eden hantal bir akvaryum balığıdır. Yiyecek kısıtlıysa, balık sayısına uygun yemleme yapılmıyorsa yemler için savaşır ve birbirlerini kovalayabilirler.
  5. Stres problemi: Sadece japon balıklarının değil birçok balığın muzdarip olduğu bir konudur stres. Çok kalabalık akvaryumlar, kötü su koşulları, yeterince saklanma alanı olmaması, ani ısı değişimleri gibi birçok sebeple strese girebilir ve tehdit altında hissederek birbirini kovalarlar.
  6. Hastalık: Akvaryumunuzda bir veya birkaç balık hastaysa diğer sağlıklı balıklar onu dışlayarak kovalayabilir ve hatta öldürebilirler.
  7. Uyumsuz balık türleri: Japon balığı edinmeden önce mutlaka hangi farklı türler ile uyumlu olduğunu araştırın ve buna göre balıklarınızı seçin. Bazı türler çok agresiftir ve onları kovalayabilir.

Yukarıdakiler japon balığı neden birbirini kovalar sorusunun cevabıdır. Akvaryum balıklarınızı gözlemleyerek neden birbirini kovaladıklarını anlayabilir, böylece yapmanız gereken bir şey varsa geç kalmadan yapabilirsiniz.

Japon Balıkları Birbirini Yer Mi?

Japon balıkları birbirini yer mi?Pin

Doğada birçok balık türünün birbirini yediğini biliyoruz peki japon balıkları birbirini yer mi? Cevap hem evet hem hayır.

Japon balığı diğer balıklar için saldırgan ve tehlikeli bir balık türü değildir. Ancak, bazı durumlarda bir japon balığının diğerini yediği görülmektedir. Japon balığı, sürekli yiyecek birşeyler arayan bir balıktır. Yutabileceği büyüklükte yenilebilir birşey bulduğunda da hemen yiyecektir.

Yetişkin bir japon balığı diğerini yiyemez (ölmediği sürece). Eğer akvaryumunuzda büyük bir japon balığı ile beraber yavru japon balıkları da varsa fırsat bulduklarında yavruları yiyeceklerdir. Aynı şekilde farklı balık türlerinin yavrularını da yiyebilirler.

Kısacası “Büyük balık küçük balığı yer” atasözü bu durum için tam olarak uygundur.

SSS

Bir japon balığı kaç litre suda yaşar?

Türü ve boyuta göre değişmekle beraber Ryukin ve Oranda boyutlarında (20-25 cm) türler için 40 litre, daha iri boyutlara ulaşan Shubunkin gibi türler için 70 litre ve üzeri akvaryumlar gereklidir.

Önerilen Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir